barnI flytende form heter vann, i fast form er det is og i gassform kaller vi det for damp.
Det kjemiske navnet er H2O, dette betyr at vann er en sammensetning av et hydrogenatom og to oksygenatomer, et såkalt molekyl. Man skulle da tro at det var en enkel sak å fremstille vann, men likevel er det folk som dør av vannmangel hver dag.

Land i varme områder og overbefolkede land er de som er verst utsatt, her er det enten uttørket eller så er det ikke vann nok til alle sammen. Så hvordan kan vi i de rikere land hjelpe stakkarene uten vann? En ting vi kan gjøre er å sende store tankskip med vann, dette er riktignok en ganske upraktisk metode, i det lange løp vil det nok være mye smartere å frakte vann i rør, eller å bygge enorme renseanlegg for å destillere sjøvann, slik at man kan drikke det men, det er ikke alle land som har råd til å bygge et slikt anlegg. Og man skulle ikke tro at det var mange som var villige til å hjelpe. For hadde noen vært villige til å sponse så hadde vel et slikt anlegg eksistert i det fleste land for lenge siden?

Mange mennesker på sørlandet kjøper heller vann på flaske, enn å tappe vann fra springen, mens andre ikke har vann i springen i det hele tatt. Hvorfor tapper vi vann på flasker og selger dyrt i butikken, i stedet for å tappe på svære tankskip og frakte vannet til land som Bangladesh, Jordan eller Irak?
Det kan du tenke over neste gang du kjøper ei flaske Olden på Narvesen.