flå hare_1_200x150
Å behandle viltet på riktig måte er viktig. Her flår vi en ung hare som etterhvert skal fortæres av sultne elever på tur.

Motiverte elever

I løpet av høsten vi vært igjennom viktige elementer som våpenkunnskap, sikkerhet, jaktmåter, behandling av felt vilt og en god del andre viktig kunnskap, som til slutt skal bringe deltakerne fram til en gjennomført jegerprøve. Undervisningen har denne høsten på grunn av været desverre foregått mye innendørs, men det er likevel gjennomført to halve dager på skyebanen i tillegg til en overnattingstur til Dalstuene i Kvænangsbotn. I skrivende stund, etter at sola har takket farvel for i år, gjenstår enda noen timer med teori før kandidatene kan gå opp til en skriftlig eksamen bestående av 50 spørsmål. Av disse må det svares riktig på minst 40 for å oppnå bestått.
leirdue_1_200x150
På lerduebanen lærer elevene behandling av våpen og skyteteknikk.

30 timer på et halvt år.

Mens kandidater til jegerprøven vanligvis gjennomfører den praktisk obligatoriske delen av jegeropplæringa i løpet 30 timer, får elevene hele høstsemesteret til å lære seg stoffet. Dermed får de også tid til å gå igjennom mye av stoffet på en grundigere måte

Flest gutter.

Dette skoleåret deltar syv elever fra 10.klasse på kurset, som etter planen skal være avsluttet i januar. I år er det bare gutter som har valgt jegerprøven som emne i tilvalgsvag, men tidligere har også jentene stilt sterkt opp. Og, jentene er vel så gode skyttere.