skolebesøk_200x150

Skolebesøk

Lærerne besøkte Warren Primary School en times togtur utenfor london. Dette er en barneskole med ca. 500 elever. Den dagen vi var på besøk var alle elevene involvert i et tverrfaglig arbeid med andre land som tema. Elevene var delt inn i grupper på tvers av klasser og arbeidet på forskjellige stasjoner. Fra klokken 12.00 til 13.00 var det varm lunch i skolens fellessal. Vårt hovedinntrykk av skolen og elevene var at skolen var svært velorganisert og hadde godt med ressurser, elevene var meget høflige og disiplinerte. De åpnet dører for oss og sa pent "thank you sir" hvis vi gjorde det samme for dem. Arbeidsrom og personalrom for lærerne og andre ansatte var det heller dårlig med. Det var tydelig at dette ikke var prioriterte områder. På hvert klasserom var det flere pc'er og fastmontert prosjektor i taket med berøringsskjerm i storformat på veggen.
skolebesøk1_200x150

Vi får servert varm lunch i skolens storsal

Etter undervisningsslutt ble salen gjort om til møtesal for alle elevene. Vi ble mektig imponert over måten head-teacher'en organiserte elevene på for å få plass til alle i salen. Som takk for at vi fikk besøke skolen overrakte vi en vimpel med Skjervøy kommunes logo på og mens Olaf spilte piano med stor innlevelse, til stor fornøyelse for elever og lærere, sang vi et par norsk/engelske sanger og avsluttet med at noen danset polka.
skolebesøk2_200x150

Skolens personalrom

Skolens personalrom hadde fire 4-seters sofaer og et par stoler. Dette rommet tjente som pauserom for ca. 25 lærere og 35 assistenter.