Rundt bordet_500x375

 Fredag 14.sept var 7.klassene på Maursund gård og hadde sin undervisning der. I høst skal 7.klasse ha gjenbruk som tema i kunst & håndverkstimene, og vi ville hente inspirasjon i utstillingen om gjenbruk som Nord-Troms museum har på gården. Elevene fikk se hvor mye de slet klærne tidligere før de ble kastet. For 50 -60 år siden var det reparering og stopping av klærne til det nesten ikke var filla igjen. Elevene fikk prøve seg på å stoppe sokker og votter.

Videre hadde Nordreisa ASVO en utstilling hvor de hadde sydd nye ting som vesker, barnetøy, grytekluter osv av gamle klær. Elevene kunne se at det er mulig å bruke gammelt stoff om igjen og lage nye ting. Marit Reiersen var guide gjennom utstillingen.

Rotur2_500x375

 Andre del av dagen ble brukt til å lære og ro. Foreningen Kysten v/ Lyra møtte med 4-5 av sine medlemmer og tilbød ro-opplæring. En stund var det for høye bølger til å ro, men alle som ville rakk å prøve og ro. Per Bjørkestøl hadde til slutt en gjennomgang av det gamle fiskeutstyret som står i naustet.

Jenter i fjære_500x375

 Skjervøy Barneskole takker alle som bidro til en godt gjennomført annerledes skoledag.

 

Ingrid Lønhaug

Kunst&håndverkslærer