Det ble en dag fylt med mange ulike aktiviteter da 10.klasse på Skjervøy hadde arbeidslivsdag forrige uke. Elevene mener de får mye informasjon om hvilke videregående studieretninger de kan velge, men de etterlyser informasjon om hva de kan jobbe som etter endt utdanning.

I Skjervøy er det stort behov for fremtidig arbeidskraft innen sjømatnæringa, helse- og barnehagesektoren. Derfor valgte kommunen å fokusere litt ekstra på denne delen av arbeidslivet.

Representanter fra Arnøy Laks og Lerøy Aurora fortalte om fremtidige muligheter for jobb i oppdrettsnæringa. Fisker Magnus Olsen fortalte om det å drive som fisker på egen båt. I tillegg fikk elevene besøke noen arbeidsplasser.

Deler av elevgruppa har stor interesse for maskinentreprenører, og Skjervøy park og anlegg var tilstede med flere av sine maskiner som elevene fikk prøvesitte. Elevene besøkte Vågen barnehage og Skejrvøy sykestue og sykehjem. På sykestua fikk elevene gjøre ulike praktiske arbeidsoppgaver som er en del av arbeidshverdagen til de som jobber i helsesektoren.

Les mer om arrangementet på Framtid i Nord sine sider her

Foto: Skjervøy sykestue og sykehjem