Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Idrettsanlegg

Publisert , Oppdatert 03. november 2023
Barn som leker på fotballbanen

Informasjon til brukere av Skjervøy idrettsanlegg.

Som alle har fått med seg ble arbeidet med den nye treningshallen satt i gang i høst, for så å bli satt på vent igjen. Grunnen for dette er todelt: kommunen valgte å avlyse konkurransen, da vi bare hadde ett tilbud, og SIK ikke var klar til å sette opp servicehuset sitt nå i høst. Vi kunne stresset oss gjennom denne prosessen for å komme fortest mulig i gang, men da risikerte vi å få økte kostnader på vintertillegg hos entreprenørene og ei for dårlig løsning på mellomlagring av utstyret til skigruppen. 

På bakgrunn av dette vedtok vi å utsette byggestart til våren 2024. Fordelen med dette er at når tela går til våren er alt forarbeid og planlegging klart, og det videre arbeidet med grunnarbeid og oppbygging vil kunne gjøres i godt driv. 

Status på det øvrige arbeidet på anlegget pr dags dato er at det gamle kunstgresset og gummipadden er fjernet. Dreneringsjobben rundt skøytebanen og treningshallen er også i sluttfasen, slik at vi kan sluttføre flyttingen av skøytebanen.

Fokuset til kommunen, SIK og skøyte- og ishockeyklubben har hele veien vært at skøyteanlegget skal være ferdig og klart til bruk til årets sesong. Dette innebærer å flytte skøytebanen mot kirkegården slik at svingen på sørsiden kommer godt inn på dagens parkeringsplass. Det skal også legges nytt dekke på hele flata til skøytebanen og bygges en ny garasje ved siden av dagens skøyte og ishockey-klubbhus. Rekker man ikke å få ferdig garasjebygget til skøyte og ishockeyklubben vil de kunne benytte seg av HV-huset som lagringsplass vinteren 2024.

For skigruppa sin del vil de benytte seg av de samme lagerlokalene denne vinteren som tidligere. Når det kommer til skitraseen 2024, vil dette bli ei ny og midlertidig løype denne sesongen. Grunnen til dette er at den opprinnelige løypen som går rundt skøytebanen er flyttet, på grunn av flyttingen av skøytebanen. Den nye skiløypen er under reguleringsarbeid, men er ikke klar til årets sesong.

Administrasjonen

Skjervøy kommune