Kalendersamarbeid mellom Skjervøy og Solovki

Kan kjøpes nå!

Skjervøy kommune og Solovki kommune i Arkhangelsk har hatt en Vennskapssamarbeidsavtale siden 2003. De siste årene har kommunen også fått støtte fra Barentssekretariatet og Troms Fylkeskommune til dette folk – til - folksamarbeidet. Mange gode ideer har vært diskutert i årenes løp, og noen er blitt realisert. Ideen om å lage en felles kalender for våre to kommuner ble fremmet av tidligere ordfører Dimitrij Lugovoj, og sommeren 2009 begynte vi å jobbe med kalenderen.

Fra russisk side er det Anna Aleksejevna som har stått for utforminga av kalenderen. Vi i Skjervøy har sendt bilder, oversettelser og innspill. Det brukes bilder fra begge kommuner på hvert månedsbilde. Teksten til bildene er på russisk og norsk. Helligdager og fridager er plassert bakerst i kalenderen da det ville virke rotete ellers.

Arbeidet med kalenderen har vært spennende. Noen ganger har arbeidet stoppet helt opp, men så har vi gått på igjen med friskt mot. Nå er kalenderen ferdig. Vi er fornøyd med resultatet. Vi syns absolutt den kan brukes som gave. Inntektene ved salget skal gå til fortsatt vennskapssamarbeid.

Kalenderen trykkes bare i Norge da det ikke finnes trykkeri på Solovki. Vi har imidlertid sendt en del kalendere til Solovki, slik at de også skal få glede seg over det ferdige resultatet.

Kalenderen er nå i salg flere plasser på Skjervøy:

  • Skjervøy Folkebibliotek
  • Skjervøy Rådhus, resepsjonen
  • Midt i Værret
  • Geo Turisme v/Helge Guttormsen

Kalenderen koster kr 150,-

Web levert av CustomPublish AS