Nå er det stor aktivitet i Skjervøy samfunnet med mange turister og fiskere. Det er positivt med aktivitet, men vi må likevel huske at vi har økt smitte rundt oss og at pandemien ikke er over. Det er viktig at smittevernrådene følges med god håndhygiene, at holde oss hjemme hvis vi er syke og ha lav terskel for å teste oss. Kommunen opplever at befolkningen tar mindre kontakt med koronatelefonen for å bestille testing via teststasjonen, selv om det er økte symptomer på luftveisplager. Test kan forsatt bestilles på koronatelefonen 77 77 70 10

Vaksinen er den viktigste beskyttelsen mot alvorlig sykdom. Kommunen har startet arbeidet med å tilby oppfriskningsdose (dose 3 ) til personer over 65 år. Det må gå over 6 måneder fra de fikk dose nr 2 til de får tilbud om oppfriskningsdose. Alle som er aktuelle vil bli oppringt. Også helsepersonell skal få tilbud om oppfriskningsdose før jul.

Følgende datoer er satt opp for vaksinering fram til jul:

23. og 25. november

15.. og 17. desember

I helt spesielle tilfeller kan vi tilby vaksine utenom disse dagene. Vi har fortsatt tilbud om vaksine til alle over 12 år som ennå ikke har tatt koronavaksinen. Ta kontakt med Gunn på telefonnr 77 77 57 40. 

 

Titus Baston, Kommuneoverlege