Lesefestival i Nordreisa og Skjervøy er akkurat avsluttet.

Åpningen av Lesefestivalen 2019 var i Skjervøy kulturhus. De inviterte var elever og lærere ved alle skolene i Skjervøy kommune: Skjervøy barneskole, Skjervøy ungdomsskole, Arnøyhamn oppvekstsenter og Årviksand skole.

Det ble en høytidelig åpning med musikk, taler og film. 
Kulturskolen ved Dag Øyvind og Kjetil stod for det musikalske innslaget, vi fikk høre Schindler's list. Rektor ved Skjervøy barneskole Kristin Nordheim, Wenche på biblioteket og ordfører Ørjan Albrigtsen holdt taler. De snakket blant annet om hvorfor det er viktig å lese, og om Bokåret 2019.

Overraskelsen var stor når vi fikk hilsninger og bokanbefalinger fra blant annet statsminister Erna Solberg, Villmarksbarna, Knut Nærum, Finn Arve Sørbøe, skuespillere fra serien Lik meg, Lisa Aisato, Christer Johnsgård, Jørn Lier Horst, kulturminister Trine Skei Grande, Selma og Johannes fra Supernytt og Helsesista for å nevne noen.
Målet for festivalen er å skape leseglede og leselyst blant barn og unge i kommunene - dette er med på å skape leseglede og leselyst - tusen takk for hilsninger!

Den offisielle åpningen med snorklipp ble foretatt av ordfører Ørjan Albrigsten.

 

Tema for årets lesefestival var formidling. Hvordan bli en god formidler? 
I løpet av uka ble det jobbet med teknikker for høytlesing og dramatisering og mandag var det et formidlingsforedrag med skuespiller Ørjan Steinsvik til elevene i Skjervøy. Lesefestivalen 2019 arrangeres i Nordreisa og Skjervøy, et samarbeid mellom skolene og bibliotekene i kommunene med 1.- 10. trinn som målgruppen.

Skjervøy barneskole har hatt egne journalister til å dekke festivalen, Felix og Hans Christian. Se deres reportasjer som de har lagt ut på barneskolen sin hjemmeside: http://www.skjervoybarneskole.no/…/2-lesefestivalen_2019.pdf

Vi takker lærere og elever for samarbeidet og ønsker alle god påske!

 

 

 

 

Mvh

 

Skjervøy folkebibliotek