Kontoret til kommunedirektøren ble fylt med papir og forsegling, da det storslagne maleriet ble avduket. Maleriet viser 50-tallets Skjervøy, med den bestandige Kågtinden i bakgrunnen. Et kjent motiv for mang en Skjervøyværing.

På slutten av 1950-tallet ble maleriet gitt i gave til den da avtroppende distriktslegen som praktiserte her. Siden den gang har maleriet vært stilt ut hjemme hos den nylig avdøde distriktslegen.

Til familie og kjente kunne distriktslegen fortelle om en robust og vennlig befolkning på Skjervøy, vakker natur og tøffe værforhold som kjempet mot doktorbåten. Selv om værforholdene ikke har forandret seg stort, kan man i maleriet se tydelig forandring i bebyggelsen rundt Værret.

Maleriet måler 96 x 82 cm. Kunstneren som sto bak verket, var Magnus Sørensen. Signaturen hans ser du nederst i venstre hjørne. Sørensen er blant annet kjent for å ha malt langveggen i kommunestyresalen.

Skjervøy kommune og kommunedirektør Cissel Samuelsen sender en stor takk til Ole Fredrik Lund for maleriet som inntil nylig har vært i hans eie. Takket være god behandling fra Lund og hans far har maleriet reist fra nord til sør, og tilbake igjen, uten å få en skramme. Reisen har tatt slutt for denne gang. Et stykke kunsthistorie har vendt tilbake.