Trespråklig eventyrturne

Skjervøy hadde besøk av bokbussen tirsdag 28. januar. Det var en trespråklig eventyrturne som førskolebarn og førsteklassingene fikk gleden av å besøke. I etterkant av besøket så har 1. klasse ved Skjervøy barneskole tegnet flotte tegninger. Disse kan du nå se på Skjervøy folkebibliotek.

Prosjektet «Framtidas kunnskapsarena» arrangerer i samarbeid med Halti kvenkultursenter IKS, Samisk Språksenter i Kåfjord, bibliotekene i Nord-Troms og Bibliotek- og kulturbussen en trespråklig eventyrturné til skoler og barnehager i Nord-Troms i uke 5 og 6.

 

Barna fikk høre historier på samisk og kvensk. Tove Reibo fra Halti kvenkultursenter IKS fortalte den kvenske historien med utgangspunkt i fra boken: " Kummitus ja Tähtipoika 2/ Spøkelset og Stjernegutten 2" av forfatter Agnes Eriksen. Jorun Løkvoll og Ane-Alis Vatne Johansen fra Samisk språksenter leste den samiske boka "Afruvvá/Havfruen" av forfatter Karen Anne Buljo.

 

I tillegg til lesestunden fikk barna også lære en del samiske og kvenske ord og uttrykk, synge en sang, samt å telle til 10 på begge språk.

Les mer om turneen på prosjektbloggen til Framtidas kunnskapsarena.