Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sjømatkonferansen

Ny Sjømatkonferanse i Nord-Troms i 2024!

Sjømatkonferansen.jpg

Sjømatkonferansen arrangeres i et samarbeid mellom Skjervøy kommune, sjømatbedriftene og kompetansetilbydere i Nord-Troms.

Sjømatkonferansen skal være en møteplass der folk med interesse for sjømat møtes for å drøfte videre utvikling og hvilke muligheter og utfordringer vi står ovenfor i Nord-Troms.

Vi skal sette fokus på rekruttering og næringsutvikling.

Sjømatkonferansen arrangeres annethvert år på Skjervøy. Neste er i 2024. Konferansen har utviklet seg til et arrangement som går over flere dager med ulike arrangementer. Hold deg oppdatert på innholdet i konferansen på vår Facebookside: Sjømatkonferansen i Nord-Troms

I 2022 startet sjømatdagene allerede på søndag med at Blått kompetansesenter Nord AS har et arrangement for studenter fra Universitet i Tromsø, -Sjømatløftet. Studentene deltok også på Sjømatkonferansen.

På tirsdagen startet dagen med et stort rekrutteringsarrangement for elever i 10.klasse fra Nord-Troms. Over 300 elever og lærere deltok. Elevene var bl.a. på et felles arrangement på Kulturhuset og de besøkte bedrifter og den videregående skolen på Skjervøy. Samtidig hadde elever fra den videregående skolen et eget opplegg med bedriftsbesøk og informasjon. Hensikten var å vise elevene mulighetene de har i forhold til fremtidige arbeidsplasser i sjømatnæringa. 

Senere på tirsdag samlet næringsliv, beslutningstakere, studenter og engasjerte samfunnsaktører seg til Sjømatkonferansen på kulturhuset. Programmet hadde fokus på fremtidige muligheter og utfordringer. Medlemmer i Leverandørutvikling Havbruk Nord AS deltok. De fortsatte sin samling dagen etter. Konferansedagen ble avsluttet med middag.

På onsdagen hadde Ungt entreprenørskap Troms og Finnmark kickoff for et elevbedriftsprosjekt for elever i 9. og 10.klasse på Skjervøy ungdomsskole. Dette kalte de "Livet i havet", og det handlet om bærekraft og lokale ressurser på Skjervøy.

I tillegg ble fjelløpet Skjervøy 20:1000 arrangert lørdag 10.september. Dette er en løpsfest på Skjervøy i variert terreng og med fantastisk utsikt på 70 grader nord. Løpsfesten starter fredag med faglig foredrag. Lørdagskvelden var det en bankett.

Vi takker alle for deltakelsen på konferansen i 2022 og gleder oss til ny konferanse i 2024!

 

Presentasjoner vist under Sjømatkonferansen 2022

Flere har etterspurt presentasjonene som var vist under Sjømatkonferansen. Vi legger dem ut her fortløpende ettersom de er godkjente fra foredragsholderne. God lesing :)

Ordfører Ørjan Foto Jørn Holm

Sjømatdager på Skjervøy

Det blir ei uke med mange aktiviteter i Skjervøy neste uke. 

Sjømatdager bilde

Sjømatdager på Skjervøy - program

Det jobbes med programmet for Sjømatdagene på Skjervøy. Her presenteres en oversikt over de ulike arrangementene i løpet av uka. Mer informasjon kommer etterhvert.

Foto: Ørjan Marekatt Bertelsen

Da er vi igang!

Da er vi igang med årets Sjømatkonferanse på Skjervøy! Næringskonferansen vil gå av stabelen tirsdag 6.september 2022. Hold av dagen!

 

Foto Jøran Lynum, Lynum Media