Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
25. mars kl. 10:51

Rådhuset stenges for publikum

Med unntak av timeavtaler med NAV, barnevernet og helsestasjonen.

Les mer... clear

Koronaviruset 

Tiltak, testing, vaksinasjon og råd

Denne siden oppdateres fortløpende, og inneholder gjeldende tiltak og regler. Skjervøy kommune forholder seg til nasjonale tiltak og regler.

Nasjonale tiltak:

Nasjonale tiltak og regler fra 25.mars: helsenorge.no

Skjervøy kommunes tiltak:

Rådhuset er stengt for publikum i tidsrommet 25.mars - 12.april 2021. 

Saksbehandlere har hjemmekontor og er derfor kun tilgjengelig over telefon, nettmøter eller e-post.

Unntak ved timeavtaler med NAV, barnevernet og helsestasjonen: 

Ved timeavtaler blir du hentet utenfor rådhuset.

Henvendelser til NAV: 412 81 604 / 55 55 33 33 eller via nav.no

Testing:

Bestill test på tlf: 77 77 70 10

Telefonen er åpen mandag- fredag: kl.08.30-11.30 og 13.00-14.00

Sted for testing: Strandveien 129b, 9180 Skjervøy (tidligere Vågen barnehage)

Testing i påska (1.-5.april):

Bestill test på SMS til 90 81 28 42: skriv "koronatest" og ditt navn

Oppmøte for testing i påska: 

1.-2. april Sykestua kl 18.00
3. april  Teststasjonen kl 10.30 
4. april  Sykestua kl 18.00 
5. april  Teststasjonen kl 11.00


Vaksinasjon:

Skjervøy kommune ringer opp alle som blir tilbudt vaksine.

Vi ringer fra tlf: 77 77 57 42 / 77 77 57 40.

Vi tilbyr ikke vaksine via e-post. Vaksinen er gratis.

Viktige telefonnummer:

Koronatelefonen: 77 77 70 10 Mandag- Fredag: kl.08.30-11.30 og 13.00-14.00

Øyeblikkelig hjelp: 116 117

Legekontoret: 77 77 57 00

Frivillighetssentralen: 77 77 56 70

Veiledning - Pasientsky (klikkbar lenke)

 

Artikler om koronasituasjonen:

*Innholdet i artiklene oppdateres ikke. 

Informasjon om koronavaksinasjon for uke 9

Denne uken  har vi fått tilsendt en leveranse av AstraZeneca vaksinen. Denne vil i hovedsak bli gitt til helsepersonell. I tillegg vil de som har fått vaksine i uke 6 få den 2. vaksinedosen av Pfizervaksinen. 

Informasjon om koronavaksinasjon

Skjervøy kommune er godt i gang med koronavaksineringen. Denne uken har vi kontaktet hjemmeboende personer over 85 år, for å tilby vaksine og avtale tidspunkt for vaksinasjon.

Ordfører Ørjan Albrigtsen og påtroppende kommuneoverlege Titus Baston ønsker alle velkommen hjem!

Råd til ungdom som skal hjem til jul

Ordføreren og påtroppende kommuneoverlege Titus Baston ønsker alle studenter og elever velkommen hjem til jul. Til hjemreisende ungdom som er bekymret for å ta med seg smitte hjem, forteller Titus om smitteverntiltakene som i dag er iverksatt i kommunen. 

Teststasjon Vågen

Ny teststasjon i Vågen

Dersom du skal teste deg for korona, skal du møte opp ved tidligere Vågen barnehage. 

Illustrasjon hentet fra https://www.fhi.no/nettpub/overvaking-vurdering-og-handtering-av-covid-19-epidemien-i-kommunen/

Testing av Corona-viruset: Hvor, når og hvem?

Hvis du vil bli testet for corona-viruset må du ringe kommunens corona-telefon: 77 77 70 10. Mistenker du at du har viruset må du ikke møte opp på legekontoret før du har en avtale. 

blue-and-silver-stetoscope-40568

Veiledning: Bruk av Pasientsky

Her finner du en guide til hvordan man bruker Pasientsky for bestilling av konsultasjon. Veilederen er rettet mot bruk av Pasientsky på internett(browser), ikke applikasjon (Iphone/Android). Fremgangsmåten er likevel noenlunde lik. Det er viktig at man velger "Annen henvendelse" uansett om man bruker browser eller applikasjon. Øyeblikkelig hjelp skal ikke bestilles på denne måten. Da må man ringe legekontoret på 77 77 57 00 eller legevaktstelefon 116 117

Informasjonsplakat om smittevernråd for arrangementer

Bryllup, konfirmasjon eller seminar?

Les de oppdaterte smittevernrådene for arrangementer.

Om du arrangerer bryllup, konfirmasjon, møter eller samlinger er det viktig å huske på hvilke smittevernråd som gjelder for ulike typer arrangementer.

Ny krisepakke for frivilligheten

Videreformidlet på vegne av Lotteri- og stiftelsestilsynet

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med COVID-19-utbruddet.  Krisepakke 2 gjelder for perioden 12. mars til og med 31. august 2020. Søkerne må være registrerte i Frivillighetsregisteret.  
 

Helsedirektoratet

Råd til reisende

Utenriksdepartementet fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige, men fra 15. juli er det gjort unntak for flere europeiske land. Dette er land og regioner som tilfredsstiller Folkehelseinstituttets smittekriterier. Unntakene fra reiserådene er ikke en oppfordring til å reise.

Odberg

Informasjon om testing for corona av barn og unge

De siste ukene har man merket en økning av sykdom hos barn og unge, noe som er forventet etter gjenåpninger og at man er tettere på hverandre. Symptomer som hoste, feber og tett nese er rapportert. Det anbefales at foreldre og foresatte ser an situasjonen et par dager og holder barna hjemme. Om symptomene fremdeles er til stede etter et par dager, rådes det til å ta kontakt med lege for vurdering om det skal testes for Corona.

crowd-reflection-color-toy-1679618

Covid 19 - Informasjon om arrangement på offentlig sted

Vi får noen henvendelser angående arrangement på offentlig sted. Dette gjelder både private arrangement og arrangement i regi av lag, foreninger, menigheter mfl. Nasjonale retningslinjer gjelder, og vi vil her tydeliggjøre rammebetingelsene:

åpning

Delvis åpning av Skjervøy rådhus fra mandag 04.05.2020

Åpnet for timebestilling

Fra og med mandag 04.05.2020 åpner Skjervøy rådhus for timebestilling hos saksbehandlere og andre. Om du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene kan tilbudet ikke benyttes. Det er viktig å bemerke seg at det er åpent for timebestilling, ikke drop-in. 

Barneskolen[1]

Informasjon til foreldre som har barn som begynner på skolen igjen

I Skjervøy kommune åpner våre skoler for elever på 1.-4.trinn fra mandag 27.april. For å begrense smitte har vi satt i gang flere tiltak. I perioden framover er vi ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Det betyr at vi alle må gjøre en innsats og følge smittevernrådene.

Skjervøy Kommune  Foto Ørjan Marakatt  Bertelsen-4415

Åpning av barnehagetilbudet i Skjervøy kommune

Skjervøy kommune følger regjeringens henstilling om en gradvis åpning av barnehagetilbudet i uke 17. Skjervøy kommune ser det som nødvendig å sikre kvaliteten i arbeidet med gjenåpning av barnehagetilbudet og jobber nå tett med egne ansatte, renholdere, foresatte, kommunelegen og fagforeningene for å sikre et barnehagetilbud i tråd med den nasjonale veilederen.

blue-and-silver-stetoscope-40568

08.04.2020 - Legekontor og koronatelefon stengt i påska

Legekontoret har stengt fom kl 12 i dag, og åpner for vanlig kontakt tirsdag 14/4. Vanlig legevakt på 116 117 må dermed brukes ved corona-relaterte spørsmål eller andre henvendelser.

Det samme gjelder corona-telefonen.

Barneskolen[1]

08.04.2020 - Pressemelding: Gradvis åpning av barnehager og skoler

Regjeringen har besluttet å gjenåpne barnehager fra 20. april og 1.- 4. trinn i skolen og SFO fra 27. april. Gjenåpningen skal skje gradvis og kontrollert, med nødvendige smitteverntiltak på plass.

– Målet er å få alle tilbake til skolen før sommeren, men smittesituasjonen tilsier at vi bør ha en forsiktig og gradvis gjenåpning. Vi må sikre at det er nok plass i skolebygningene, og nok tid til forberedelser. Vi vil prioritere de yngste barna fordi hjemmeundervisning er vanskeligere. De er mer avhengige av foreldrene enn eldre elever, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Skjervøy Kommune  Foto Ørjan Marakatt  Bertelsen-4058

03.04.2020: Oppstart av støttekontakter og hjemmehjelp

Virksomhetsleder for Skjervøy hjemmetjeneste, Trond Aardal, informerer om nye bestemmelser for hjemmehjelp og støttekontakter.

Denne artikkelen erstatter artikkel publisert 02.04.2020: Smittebegrensende tiltak for brukere av hjemmehjelp, støttekontakt, og dagsenter

Presisering: Det er besøksforbud i omsorgsbolig helsesenteret og omsorgsbolig skoleveien. Dette også gjelder støttekontakter.

odberg

03.04.2020: Hilsen fra kommuneoverlegen

For 3 uker siden endret verden seg for oss alle. Etter at vi har måttet ty til tiltak for å beskytte oss på best mulig måte i forhold til Corona epidemien har skoler og barnehager stengt, mange småforetak måttet stenge, mennesker blitt permittert og mistet jobber og mange har allerede opplevd å sitte i karantene. Det lokale næringsliv har måttet slite med mange restriksjoner og smittevernstiltak, legekontoret har sammen med andre offentlige tjenester måttet legge om på drift. Idrettsaktiviteter og kultur arrangement er alle satt på vent. Kirken har måttet opphøre med sine vanlige samlingspunkter som kirke og bedehus.

Barneskolen[1]

Informasjon til elever og foresatte ved skolene i Skjervøy

Siden fredag 13.mars har skolene fått prøve ut en helt ny digital hjemmeskole der undervisningen skjer i et tett samarbeid med dere foresatte og elever. Skolene har gjort en formidabel innsats for å få alt på plass, og det samme opplever vi at foresatte og elever også har bidratt til. Vi hadde ikke en slik skolehverdag i tankene da alle elever ved Skjervøy barneskole fikk 1:1 – lærebrett, men vi ser at dette har gjort overgangen til hjemmeskole mye enklere enn det kunne ha vært. Ved ungdomsskolen ser vi også at våre elever i stor grad har fått tilgang på pc lånt av skolen eller i privat eie.

odberg

27.03.20: Oppdatering fra kommuneoverlegen

Førerkort, sjømannslege- og offshore attest - Sjømatbedriftene

Smittestatus i kommunen er fremdeles at 1 person er smittet. Vi har foretatt over 40 tester, og disse er basert på kriterier satt av Folkehelseinstituttet.

Legekontoret har fortsatt et redusert tjenestetilbud for fysisk oppmøte, men er i gang med både telefon og videokonsultasjoner. Vi forstår at dette oppleves vanskelig for noen, men ved å ta en telefon til oss vil vi prøve å hjelpe deg på best mulig måte.

crowd-reflection-color-toy-1679618

27.03.2020 - Hvor mye avstand? Litt, mye eller helt avstand?

Som følge av flere spørsmål angående hvem som skal i karantene eller isolasjon ønsker vi å presisere at Skjervøy kommune følger Helsedirektoratets føringer på dette. Skjervøy kommune har ingen spesielle presiseringer angående karantene eller isolasjon. Se mer i illustrasjonen under. Du kan også lese mer på helsenorge.no (klikkbar lenke)

person-washing-his-hand-545014

22.03.2020: Bekreftet tilfelle av corona i Skjervøy kommune

Èn bekreftet smittet i Skjervøy. De nødvendige tiltak er iverksatt, det vil si full isolasjon for vedkommende og karantene for resten av familien. Allmenntilstanden er god. Informasjon tyder på at vedkommende er smittet i utlandet.

ørjan-hjemmekontor2

20.03.2020: Hilsen fra ordfører: Tusen takk til dere alle!

Etter en uvant uke er helga nå ankommet. Vi har alle måttet tilpasse oss på ulike måter. Vi har holdt avstand. Vi har hatt hjemmekontor. Vi har hatt hjemmeskole. Vi har hatt hjemme-barnehage. Noen har jobbet mye mer enn vanlig, fra morgen til kveld, i samfunnskritiske funksjoner.

odberg

18.03.2020: Siste nytt fra kommuneoverlegen i Skjervøy

Pr. 18/3-20 har vi ingen bekreftede tilfeller av Corona-smitte i Skjervøy. Dette er vi veldig glade for, men jobber stadig like hardt med å holde oss oppdatert på retningslinjer og forholde oss til direktiver fra helsemyndighetene. Vi jobber kontinuerlig med å begrense smittespredning, samtidig som vi skal ta vare på andre helsetjenester.

person-washing-his-hand-545014

18.03.2020: Hva vil det si å være i karantene? Presiseringer fra FHI (Folkehelseinstituttet)

Skjervøy kommune får endel spørsmål knyttet til ulike bestemmelser fra Regjeringen i forbindelse med Corona-situasjonen. Vi vil derfor komme med noen presiseringer:

Selv om en person er i karantene, så kan vedkommende være ute så lenge man holder god avstand og unngår folk. Du kan derfor oppleve å se folk som du vet er i karantene, i aktivitet ute, for eksempel snømåking eller fisketur. Dette gjelder både for fastboende og turister.

Se FHI s presiseringer angående sosial distansering videre i artikkelen.

 

blank-business-composition-computer-373076

18.03.2020: Tilgjengelige nettressurser for å hjelpe en selv

Det finnes en rekke kvalitetssikrede selvhjelps-ressurser tilgjengelig på nett. I denne tiden hvor vi bedriver en felles dugnad for å hindre smitte av Covid-19 er det normalt å kjenne på avmakt, uro og engstelse. Sosial isolasjon og karantene påvirker psyken vår i betraktelig grad. Å hjelpe seg selv, der man er, har aldri vært mer aktuelt en hva det er nå.

Her har vi samlet noen av de ressursene.

close-up-of-girl-writing-256468

14.03.2020: Snakk med barn/unge om koronaviruset

Barn får gjerne med seg bruddstykker fra nyheter og samtaler rundt temaer som dette, uten å kunne sette informasjonen i sammenheng. Mindre barn kan «fylle ut» med fantasien når de ikke forstår. Dette kan oppleves skremmende. På bakgrunn av dette bes alle foreldre/voksne i Skjervøy om å snakke med barn om koronaviruset. Slik kan vi dempe unødvendig frykt blant våre yngste medborgere.

person-washing-his-hand-545014

13.03.2020: Corona - Meld deg som beredskapshjelp

Skjervøy kommune kan få behov for ekstrahjelp innenfor helse- og omsorg – kan du tenke deg å bidra vil vi gjerne at du tar kontakt allerede nå ved å levere din informasjon i dette skjemaet. 

Vi søker primært etter personer som er yngre enn 65 år, og som ikke har kronisk sykdom som hjerte-karsykdom (kardiovaskulær sykdom), diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk (hypertensjon).

Du kan også benytte e-post: helseogomsorg@skjervoy.kommune.no eller ringe 77775553 (helse- og omsorgsetaten)